AZ-fans horen flinke straffen na 'buitensporig' geweld na duel met West Ham United

AZ-fans horen flinke straffen na 'buitensporig' geweld na duel met West Ham United

06-06-2023 20:42

Een aantal fans die zich misdroegen tijdens de halve finale Conference League tussen AZ en West Ham United, hebben hun straf te horen gekregen. De meeste hooligans krijgen een celstraf, aangezien het OM die op zijn plaats vindt na het 'buitensporige geweld.'

Veel fans moesten het doen met een celstraf van een maand, waarbij de helft voorwaardelijk is. Daarnaast moeten ze ook nog een taakstraf uitvoeren. Er stonden een kleine twintig mensen te recht voor de wanorde in het stadion van de Alkmaarders.

Een verdachte gaf een verklaring voor zijn gedrag tijdens de wedstrijd tegen West Ham United. "De Engelsen gooiden met bier naar alles en iedereen, ze hingen Engelse vlaggen op en toen West Ham scoorde, sprong het hele vak op", legt een 38-jarige verdachte uit, geciteerd door de Volkskrant. "Ik werd geprovoceerd. Maar het spijt me en ik schaam me."

Toch ging de rechtbank in geen enkele uitleg van de fans mee. "De verdachten doen voorkomen alsof ze zijn opgekomen voor anderen, maar zij hebben zich juist van zijn slechtste kant laten zien. Verdachten doen alsof ze per ongeluk in het geweld verzeild zijn geraakt. Dat is kolder."