Weken van de waarheid voor Clement: 'AS Monaco kijkt al naar andere trainers'

Weken van de waarheid voor Clement: 'AS Monaco kijkt al naar andere trainers'

27-05-2023 19:00

Philippe Clement kent voorlopig een moeilijk seizoen bij AS Monaco en er doen steeds meer de geruchten de ronde dat hij moet vrezen voor een ontslag. De coach kan echter ook blijven, maar dan moet hij wel enkele targets behalen.

Bij het doorgaans goed geïnformeerde L'Equipe weet men dat het bestuur van AS Monaco nog niet heeft beslist over de toekomst van Clement en dat veel zal afhangen van de laatste twee partijen in de Ligue 1. Die moet Clement samen met AS Monaco tot een goed einde brengen en er moet een Europees ticket worden gepakt.

Als Clement er niet in slaagt om dat ticket ook te pakken, zal hij hoogstwaarschijnlijk ook afscheid moeten nemen van de Monegasken. De club is naar verluidt achter de schermen alvast bezig met mogelijke opvolgers en heeft eerste gesprekken gevoerd met Matthias Jaissle van Red Bull Salzburg.

Voor Clement, dat met AS Monaco momenteel op een vierde plek staat, wordt het dus belangrijk om de laatste twee partijen – tegen Stade Rennes en Toulouse – winnend af te sluiten.