UPDATE: 'Spurs en kandidaat hebben ook eerste positieve gesprek achter de rug'

UPDATE: 'Spurs en kandidaat hebben ook eerste positieve gesprek achter de rug'

19-05-2023 13:27 Laatste update: 17:01

Arne Slot is nog steeds een sterke kandidaat voor het hoofdtrainerschap van Tottenham Hotspur. Dat meldt The Athletic-journalist David Ornstein in een podcast van Rio Ferdinand. Toch zal die beslissing sowieso pas na het huidige seizoen gemaakt worden.

"Hij is de meest sterke kandidaat en Tottenham zou hem graag bij de club zien", meldt Ornstein over de situatie. "Natuurlijk wil Feyenoord hem graag behouden en hebben ze hem ook een nieuw contract aangeboden. Maar dat contract is natuurlijk relatief klein vergeleken met de Engelse bedragen en hij zal zich afvragen hoeveel kansen er in de Premier League nog voorbij zullen komen."

Ook stelt Ornstein zijn vraagtekens bij Slot zijn toekomst bij Feyenoord. "Je weet ook niet of ze nog successen gaan behalen, want PSV en Ajax zullen sterker terug gaan komen. Slot is duidelijk een grote kandidaat voor Spurs en veel mensen uit de voetbalwereld denken dat hij de job gaat krijgen." Slot zelf heeft zich nog niet uitgesproken over zijn toekomst bij de Rotterdammers.

Inmiddels heeft ook Sky Sports laten weten dat Feyenoord zich steeds meer zorgen begint te maken rond Slot. Volgens het Engelse medium zou de Nederlander echt kandidaat nummer één zijn in Londen en wordt het steeds moeilijker om hem in Rotterdam te houden.

Update: Volgens de Italiaanse transferjournalist Gianluca Di Marzio zouden Tottenham Hotspur en Arne Slot ook hun eerste gesprek achter de rug hebben. Beide partijen zouden positief terug hebben gekeken op de ontmoeting en het lijkt dus niet uitgesloten dat de Nederlandse coach meer gesprekken met de club aangaat.