Dortmund haalt uit tegen Mönchengladbach en blijft in het spoor van Bayern

13-05-2023 20:24
1

Borussia Dortmund heeft zaterdagavond een overtuigende zege geboekt op Borussia Mönchengladbach. Donyell Malen was de uitblinker van de avond bij de thuisploeg. De Nederlanderwas bij drie van de vijf doelpunten betrokken. Het werd 5-2 in het Signal Iduna Park.

Thomas Meunier is nog altijd buiten strijd vanwege een spierblessure. Na vijf minuten tekende Malen, weliswaar met een eenvoudige intikker, voor de openingstreffer. Dortmund maakte voor rust gehakt van zijn opponent. Nadat Jude Bellingham de marge vanaf de strafschopstip had verdubbeld, tekende Sébastien Haller in een tijdsbestek van twaalf minuten voor een dubbelslag. Beide keren was Malen aangever en met name het tweede doelpunt van Haller was van schoonheid. De Ivoriaan hoefde alleen maar tegen de afgemeten voorzet van de Nederlander aan te lopen.

Na rust ging het tempo liggen. Gladbach tekende via de penaltystip voor de 4-1, waarna Lars Stindl de spanning in de slotfase nog enigszins terugbracht. In de laatste minuut van de blessuretijd zorgde Giovanni Reyna voor het slotakkoord. Door de overwinning voert Dortmund de druk op koploper Bayern weer op. Het onderlinge verschil is één punt in het voordeel van Der Rekordmeister. Dortmund neemt het in de laatste twee wedstrijden nog op tegen Augsburg en FSV Mainz 05, terwijl Bayern nog RB Leipzig en 1. FC Köln treft.