Mijn periodes in Genk, Union SG en Anderlecht hebben me volledig veranderd

"Mijn periodes in Genk, Union SG en Anderlecht hebben me volledig veranderd"

13-05-2023 23:20
2

Na een moeilijke periode bij RSC Anderlecht keerde Felice Mazzu terug naar Sporting Charleroi, waar hij het weer helemaal wist waar te maken. Na een moeilijke periode voelt Mazzu zich weer een vis in het water en lijkt hij ook niet meer aan te sturen op een kans bij een topclub.

Bij KRC Genk en RSC Anderlecht had de trainer het moeilijk, terwijl hij Union SG in moeilijke omstandigheden verliet na een successeizoen. Dat heeft ook zijn impact gehad. "Mijn periodes in Genk, Union SG en Anderlecht hebben me volledig veranderd", zegt hij bij La Dernière Heure.

"Niet ten opzichte van mijn spelers, maar ten opzichte van de buitenwereld. Wat mijn groep ook is, ik zal altijd dezelfde aanpak behouden, want het is mijn manier van zijn en ik ben ervan overtuigd dat interne verbondenheid - zonder de discipline te verliezen -, het belangrijkste is dat er is", geeft de trainer aan.

De trainer lijkt gemaakt voor Charleroi, terwijl hij vooral bij Genk en Anderlecht het moeilijk had om zich geliefd te maken. "Er lopen veel hypocrieten en profiteurs rond. In het verleden heeft het me geraakt. Nu helemaal niet. Ik ben veel rustiger over alles wat er over mij gezegd kan worden. Ik heb ook minder zin om mezelf te laten zien, het is niet meer belangrijk voor mij", besluit hij.