Cullen valt twee keer in de prijzen, fans en ploegmaats gek van ex-Anderlecht-man

Cullen valt twee keer in de prijzen, fans en ploegmaats gek van ex-Anderlecht-man

11-05-2023 18:00
2

Josh Cullen heeft zijn eerste seizoen als speler van Burnley FC achter de rug. De voorbije maanden waren erg succesvol voor de ex-speler van RSC Anderlecht. De fans en spelers van Burnley hebben Cullen nu nog eens in de bloemen gezet.

Zoals bij de meeste clubs konden de fans de voorbije dagen/weken stemmen op hun Speler van het Jaar. De supporters verkozen Cullen tot laureaat. De 27-jarige Ier kon dus duidelijk overtuigen het voorbije seizoen. In de zomer van 2022 liet Cullen Anderlecht achter zich om aan de slag te gaan in Engeland. 

Niet alleen de supporters verkozen Cullen tot Speler van het Jaar, ook zijn ploegmaats deden dat. Zo mag Cullen twee extra awards op zijn schouw bijzetten. Onlangs kroonde Cullen zich met Burnley tot kampioen van The Championship. Volgend seizoen mag hij onder leiding van Vincent Kompany aantreden in de Premier League.

Dit seizoen was Cullen de stille kracht op het middenveld van Burnley. Hij speelde maar liefst mee in 43 competitieduels. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij vier assists.