Boeckx begreep vertrek Svilar uit Anderlecht niet: Hem niets in de weg gelegd

Boeckx begreep vertrek Svilar uit Anderlecht niet: "Hem niets in de weg gelegd"

11-05-2023 12:01
2

De loopbaan van Mile Svilar geraakt maar niet van de grond. Ok, met SL Benfica en AS Roma staan er wel enkele fraaie clubs op zijn cv, maar speelminuten pakt(e) hij er nauwelijks. De doelman maakte een verkeerde keuze door als tiener bij RSC Anderlecht te vertrekken, meent Frank Boeckx.

De ex-doelman van paars-wit was te gast bij MidMid en daarin kwam het gesprek uit op Svilar. Die stond in de jeugd van Anderlecht te boek als een absoluut toptalent. Op zijn zeventiende, nog voor hij één minuut in het eerste elftal gekeept had, ging onze landgenoot met Servische roots in op de verleidingen van Benfica. "Mile Svilar had bij Anderlecht moeten blijven", vindt Boeckx.

Daar heeft hij ook een goede reden voor. "Ik zat toen als doelman bij Anderlecht en ik had hem niks in de weggelegd", klinkt het lacherig. Uiteindelijk zou Boeckx dat seizoen nog acht keer onder de lat staan bij Anderlecht. Hij verloor de concurrentiestrijd van Matz Sels. Toen die laatste de deur van het Astridpark medio 2018 achter zich dicht trok, hadden er in principe kansen kunnen liggen voor Svilar.

Die zat toen echter al een jaar bij Benfica. Daar zou hij over vijf seizoenen heen slechts een handvol keer mogen proeven van het grote werk. Afgelopen zomer maakte Svilar de overstap naar de Italiaanse hoofdstad. "Hij zit nu bij AS Roma, maar op zijn 23ste moet hij toch stilaan gaan spelen. Met Rui Patricio onder de lat zal dat niet snel gebeuren bij AS Roma", denkt Boeckx.