Henry kan lof over De Bruyne niet op: Het grootste voetbalbrein ooit

Henry kan lof over De Bruyne niet op: "Het grootste voetbalbrein ooit"

10-05-2023 12:00
12

Kevin De Bruyne maakte zich afgelopen dinsdag weer ontzettend belangrijk voor Manchester City door een belangrijk doelpunt te scoren tegen Real Madrid. Het leverde hem opnieuw flink wat lof op. Onder andere ook van Thierry Henry.

De voormalige assistent-bondscoach van de Rode Duivels speelde als voetballer samen met onder andere Dennis Bergkamp, Zinédine Zidane en Lionel Messi, maar vindt De Bruyne in één opzicht toch beter dan al die grote namen. "Kevin heeft het strafste voetbalbrein dat ik ooit gezien heb", zegt hij bij CBS Sports.

"Ik kwam nooit een speler tegen die slimmer was. Op training bij België zag ik soms dingen... (blaast) Soms lijkt het alsof De Bruyne niet bij ons is, als je snapt wat ik bedoel. Anderen zitten niet op zijn niveau", aldus de ex-speler van onder andere Arsenal en FC Barcelona.

De grootste ooit
Volgens collega-analist Jamie Carragher moet De Bruyne zijn Man City nu echter wel aan een Champions League helpen om de volgende stap te zetten. "Niemand twijfelt aan zijn kwaliteiten. Maar spelers worden afgerekend op de allergrootste momenten. Champions League-finales, WK's, …", begon hij.
 
"De Bruyne moet de man zijn die de Champions League wint voor City in de return en de finale", ging Carragher verder. "Zoals hij dat nu deed. En dan spreken we niet over De Bruyne als de beste van zijn generatie, maar een van de beste ooit. Dit kan het seizoen worden om dat te doen", besloot hij.