Muslic lijkt de 'nieuwe Blessin': Vraag of hij dat op hoger niveau zou kunnen

Muslic lijkt de 'nieuwe Blessin': "Vraag of hij dat op hoger niveau zou kunnen"

09-05-2023 10:45
6

Club Brugge - Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp FC - KRC Genk leverde spanning en drama op, maar voor het grootste spektakelstuk moest je afgelopen weekend in het Kuipje zijn. Cercle Brugge wervelde er voorbij thuisploeg KVC Westerlo: 3-5. De analisten van Extra Time zaten met open mond toe te kijken.

Onder meer Filip Joos is fan van de aanpak bij De Vereniging. "Ik vind de identiteit van Cercle super en ik heb het enorm voor die coach", deelt de journalist complimentjes uit. Miron Muslic heeft de Bruggelingen sexyer dan ooit gemaakt. "Hij straalt positivisme uit en hij heeft een band met zijn spelers die ervan afspat. Die spelers geloven allemaal in hem." 

Zonder enige twijfel hebben de grotere clubs uit het Belgische voetbal dat ook opgemerkt. Of Muslic ook op een hoger niveau tot zijn recht zou komen, kan Joos moeilijk voorspellen. "Dat zullen we dan wel ooit eens zien, maar om het bij Cercle Brugge te kunnen implementeren, dat vind ik ook al wel knap", klinkt het.

Bij Gert Verheyen doen de prestaties van Muslic dan weer terugdenken aan Alexander Blessin, die een gelijkaardige invloed had op KV Oostende. "De vraag of hij dat ook bij andere ploegen zou kunnen, werd bij hem ook altijd gesteld. Ik zie geen reden om te denken dat het niet kan, al is de keuze na Cercle wel belangrijk", wikt en weegt Verheyen.