UPDATE: Geen bordje te koop bij Cercle Brugge: Monaco blijft de eigenaar

UPDATE: Geen bordje te koop bij Cercle Brugge: "Monaco blijft de eigenaar"

08-05-2023 15:01 Laatste update: 09-05-2023 14:43
74

Volgens Het Laatste Nieuws wil hoofdaandeelhouder AS Monaco af van Cercle Brugge. De club van Philippe Clement is al sinds 2017 een soort van suikeroom van Groen-Zwart.

In totaal werd er al zo’n vijftig miljoen euro in Cercle Brugge gepompt, maar nu zou Monaco achter de schermen een verkoop voorbereiden. Het betaalde 4,5 miljoen euro voor 60 procent van de aandelen. De Monegasken konden elk jaar spelers naar Cercle Brugge sturen.

De spelers die bij Cercle Brugge speelden kwamen achteraf echter nooit aan de bak bij Monaco. De prestaties van de Franse club in eigen land zorgt mee voor de beslissing om Cercle te verkopen. De UEFA zal ook strenger toezien op co-ownership van clubs.

Cercle Brugge maakte een makeover mee, maar is geen aantrekkelijk ‘product’ voor potentiële overnemers. Het heeft jaarlijkse verliezen, geen eigen stadion en de achterban telt een paar duizend fans.

UpdateVoetbalPrimeur.be had contact met Cercle Brugge. De Verenging laat weten dat er van een verkoop geen sprake is. “Monaco blijft gewoon de eigenaar van Cercle Brugge. Ik heb geen idee waar het gerucht vandaan komt”, stelt Louis-Philippe Depondt, de persverantwoordelijke van Cercle Brugge. Ondertussen heeft Cercle Brugge ook via een officiële mededeling gesteld dat de Vereniging niet te koop staat.