'Mister Europe neemt afscheid, Legear stopt op 36-jarige leeftijd met voetballen'

'Mister Europe neemt afscheid, Legear stopt op 36-jarige leeftijd met voetballen'

04-05-2023 18:43
13

Voor Jonathan Legear zit het profvoetbal er nu helemaal op. De 36-jarige voormalige Rode Duivel heeft besloten om te stoppen als profvoetballer.

Met dat nieuws komt La Dernière Heure naar buiten. Legear was de voorbije seizoenen actief bij USRL Visé, dat uitkomt in Eerste Nationale. Daar is dat seizoen bijna afgelopen voor de huidige nummer tien in de stand. Daarna zal Legear zijn profschoenen aan de haak hangen.

De nu 36-jarige Legear wil zich meer focussen op zijn carrière als coach, al sluit hij niet uit dat hij op amateurbasis nog een potje blijft voetballen. Op 18 mei wordt er nog een galawedstrijd georganiseerd in Visé. Onder andere Guillaume Gillet, Renaud Émond, Marc Wilmots, Luigi Pieroni, Logan Bailly en Jelle Van Damme zijn van de partij.

Voor Legear, alias Mister Europe, komt er zo een einde aan een lange carrière. Hij brak in 2004 bij RSC Anderlecht door als prof en speelde tot 2011 voor de Brusselaars. Daarna kwam de flankaanvaller nog uit voor Terek Grozny, KV Mechelen, Olympiakos, Blackpool, Standard, STVV, Adana Demirspor en uiteindelijk USRL Visé. Hij speelde ook twee wedstrijden voor de Rode Duivels, werd drie keer Belgisch kampioen en won twee keer de Beker van België.