Het gaat van slecht naar erger bij Chelsea: Het is leuk om tegen ons te spelen

Het gaat van slecht naar erger bij Chelsea: "Het is leuk om tegen ons te spelen"

3 mei - 11:17
1

Tüchel, Potter, Lampard en een twaalfde plek. Chelsea kent een waar horrorseizoen en dat is onder de nieuwe trainer Frank Lampard nog niet beter geworden. The Blues wonnen dit kalenderjaar pas drie keer en de laatste zes duels gingen allemaal verloren. Ondanks de huiveringwekkende cijfers en korte tijd aan het roer, loopt Lampard niet weg voor de situatie.

"Sinds ik terug ben bij Chelsea heb ik gezien hoe deze situatie is ontstaan", vertelt Lampard op een persconferentie na het verloren duel met Arsenal (3-1). "Maar dat kun je niet zo maar binnen een dag veranderen. Het is wel duidelijk dat er iets moet gaan gebeuren bij deze club. Tegenwoordig maken we het leuk om tegen ons te spelen." Lampard is interim-trainer bij Chelsea tot een ander het aan het eind van dit rampseizoen overneemt.

Met een twaalfde plek en negen punten voorsprong op de degradatiestreep, kunnen The Blues zelfs in theorie nog degraderen. Met de spannende strijd onderin lijkt dat onwaarschijnlijk, maar het geeft aan hoe erg de nood aan de man is bij de club van eigenaar Todd Boehly.

Ze spelen in de slotfase nog wel tegen Manchester City, Newcastle United en Manchester United. De investeringen van meer dan zeshonderd miljoen euro die werden gedaan maken de huidige positie op de ranglijst extra wrang.