Leeds en Leicester verdelen belangrijke punten onderin de Premier League

Leeds en Leicester verdelen belangrijke punten onderin de Premier League

25-04-2023 23:25

Leeds United en Leicester City delen de punten, de ploegen hielden elkaar op een gelijke stand na doelpunten van Luis Sinisterra en Jaimie Vardy. Beide ploegen hadden de punten hard nodig, bij Leicester City stonden maar liefst drie Rode Duivels aan de aftrap. Youri Tielemans, Wout Faes en Timothy Castagne begonnen in de basis.

De wedstrijd begon heel aardig doordat Tielemans een afvallende bal vanuit een corner zeer fraai de kruising in stuurde, maar dit doelpunt werd afgekeurd. Het belang van de wedstrijd was duidelijk voelbaar, maar dit kwam het getoonde veldspel niet ten goede.

In de 20e minuut was het Sinisterra die de score wist te openen voor Leeds, de ploeg bleef geruime tijd op voorsprong, totdat Vardy de lijnen binnenkwam. De listige spits wist direct zijn stempel te drukken en scoorde in de 80e minuut de gelijkmaker.

Vardy bleef gevaar stichten en zag nog een doelpunt afgekeurd worden, dit was het tweede afgekeurde doelpunt voor Leicester City. Uiteindelijk kwam Leeds nog erg dichtbij in de slotfase, maar Patrick Bamford miste van heel dichtbij.

Hierdoor verdelen Leeds en Leicester de punten, beide ploegen blijven net voor de degradatiezone maar zijn nog allesbehalve zeker van een volgend seizoen Premier League.