‘Lange Jojo is een monument, maar ze moeten stoppen met ‘Anderlecht Champion’’

‘Lange Jojo is een monument, maar ze moeten stoppen met ‘Anderlecht Champion’’

24-04-2023 08:26
26

RSC Anderlecht staat maandagochtend op met een stevige kater. De mannen van Brian Riemer grepen naast een plekje in de top acht en eindigen door een nederlaag tegen KV Mechelen op een elfde plek. Jürgen Geril van Het Nieuwsblad schrijft over de teleurstelling.

De Anderlecht-watcher van Het Nieuwsblad gelooft dat het nu eens gedaan moet zijn met ‘Anderlecht Champion’ te spelen in het Lotto Park. “We weten het: Lange Jojo is een monument en deze song is cultureel erfgoed, maar in het Lotto Park moeten ze stoppen met het liedje Anderlecht champion te draaien”, schrijft Geril. “Het wordt bespottelijk. Anderlecht kampioen? Laat ons toch niet lachen. Een cynische deejay had Ge moogt naar huis gaan. Vaarwel, goodbye. Ga maar naar huis en tot in den draai opgelegd”, lezen we in Het Nieuwbslad. 

Het valt te zien wanneer ‘Anderlecht Champion’ nog eens vol overtuiging meegezongen kan worden. Paars-wit is op zoek naar oplossingen voor de huidige polemiek. De fanatieke aanhang was na afloop van de partij alvast duidelijk: “Wouter Vandenhaute buiten.” De supporters nemen het de voorzitter duidelijk kwalijk dat Vincent Komapny niet meer rondloopt op de club. 

Het publiek zong massaal: “ Here's to you Vincent Kompany. Sporting loves you more than you will know.” Geril gelooft dat dit toch moet aankomen bij Vandenhaute. “Dat zal toch snijden bij de niet-uitvoerend voorzitter, maar wijken zal hij niet doen. Als Anderlecht-watcher kan ik alleen maar zeggen: tot in den draai, Anderlecht”, besluit de journalist.