Degryse over kansen Club Brugge: ‘Ze zullen niet meedingen naar de titel’

Degryse over kansen Club Brugge: ‘Ze zullen niet meedingen naar de titel’

24-04-2023 08:14
58

De teerling is geworpen. KAA Gent grijpt naast de vierde plek op de laatste speeldag en Club Brugge speelt Play-Off 1. Marc Degryse werpt een blik op de rol die Club Brugge kan spelen in de Play-Offs. 

Na afloop van de partij was Rik De Mil in de zevende hemel. Dat Gent met de billen bloot zou gaan tegen KV Oostende had ook hij niet verwacht. “Je kan me naïef noemen, maar alles is nog mogelijk”, stelde de coach tijdens het feest gedruis. Of Club Brugge echt nog kan meedingen naar de titel? Degryse ziet dit toch niet gebeuren.

“Wat voor Gent een anticlimax was, werd voor Club zo een aangename verrassing”, vat Degryse samen in Het Nieuwsblad. “Gezien de achterstand van acht punten waarmee ze aan de play-offs beginnen, zal Club niet meedoen voor de titel – ze gaan niet van Genk, Union én Antwerp geschenken krijgen, daar zijn die te goed voor – maar ze kunnen wel voor scherprechter spelen”, gelooft Degryse. 

“De Mil kreeg er het geloof weer in bij de spelers, zij gaan willen tonen waar Club Brugge voor staat”, besluit de analist. Club Brugge opent de Play-Offs met een bezoek aan de leider in de stand. Genk haalde in haar laatste zeven wedstrijden slechts twee overwinning. Club Brugge zal ongetwijfeld gebruik willen maken van de mindere vorm van Genk.