Pijnlijke avond voor Manchester United: Sevilla straft gestuntel De Gea af

20-04-2023 23:07

Manchester United is donderdag op harde wijze uitgeschakeld in de kwartfinale van de Europa League. Sevilla profiteerde optimaal van defensief gestuntel van de Engelsen. Sevilla won met liefst 3-0.

United gaf vorige week een riante 2-0 voorsprong uit handen (2-2) en riep de problemen in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán al snel over zich af. Uitgerekend Harry Maguire, de vervanger van de geblesseerde Lisandro Martínez, ging in de fout. De Engelse international verspeelde de bal in de opbouw en Youssef En-Nesyri profiteerde uiteindelijk.

The Mancunians, met Wout Weghorst en Tyrell Malacia op de bank, konden daar aanvallend bijzonder weinig tegenover stellen. Op slag van rust dacht Lucas Ocampos er zelfs 2-0 van te maken, maar de ex-Ajacied werd teruggefloten wegens buitenspel.

In de tweede helft wist United zich echter niet meer op te richten. Loïc Badé kopte al snel raak uit een hoekschop. Ook het inbrengen van Weghorst bood geen soelaas meer voor Ten Hag. Het werd nog erger: De Gea ging na 81 minuten in de fout en weer profiteerde En-Nesyri.

Voor United valt daarmee het doek in de Europa League, nadat het eerder onder meer FC Barcelona de baas was.