'Bayern mikt op jonge spits die ook in de belangstelling van Club Brugge stond'

'Bayern mikt op jonge spits die ook in de belangstelling van Club Brugge stond'

19-04-2023 13:05

Bayern München heeft Atalanta Bergamo-revelatie Rasmus Højlund in het vizier. Bij de clubleiding van Der Rekordmeister heerst het gevoel dat er komende zomer in ieder geval een spits aan de selectie moet worden toegevoegd. Højlund genoot in 2022 ook van de serieuze belangstelling van Club Brugge, maar koos uiteindelijk in de zomerse transferperiode van 2022 voor Atalanta. 

Sinds het vertrek van Robert Lewandowski naar FC Barcelona heeft Bayern geen echte targetman in huis. Eric Maxim Choupo-Moting doet het dit seizoen naar behoren, maar staat de voorbije weken aan de kant met een blessure. Zonder echte spits komt Bayern lastig tot scoren, waardoor de Bundesliga-koploper een lijst met potentiële versterkingen heeft gemaakt.

Hierop prijkt de naam van Højlund, meldt BILD. De twintigjarige spits staat nog tot de zomer van 2027 onder contract bij Atalanta, wat betekent dat Bayern diep in de buidel moet tasten. De Deen speelt sinds augustus vorig jaar in de Serie A en scoorde tot dusver zeven keer. 

Naast Højlund houdt Bayern ook de situaties van Victor Osimhen (SSC Napoli), Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt) in de gaten. Eerstgenoemde is met een vraagprijs van ruim honderd miljoen euro naar verluidt te duur, terwijl Kane waarschijnlijk niet vertrekt uit Noord-Londen. Bij Bayern zijn er vraagtekens of Kolo Muani over het juiste profiel beschikt.