Mitoma maakt al meteen kans op plek in 'Team of the Season', net als De Bruyne

Mitoma maakt al meteen kans op plek in 'Team of the Season', net als De Bruyne

17-04-2023 23:25

Het voetbalseizoen nadert haar ontknoping en dat betekent ... tijd voor lijstjes! Bij Squawka gaat men naar goede gewoonte op zoek naar een 'Team of the Season'. Op het middenveld maakt Kevin De Bruyne uiteraard kans, maar een andere kandidaat luistert naar de naam van Kaoru Mitoma.

Dat is best een fraaie erkenning voor de Japanse flankmiddenvelder van Brighton & Hove Albion. Vorig seizoen maakte hij nog het mooie weer bij Union Saint-Gilloise, maar Mitoma heeft zich op korte tijd moeiteloos aangepast aan de Premier League. Met zeven doelpunten en vier assists is hij één van de absolute smaakmakers bij The Seagulls. 

Die prestaties hebben Mitoma een plekje opgeleverd in de (ruime) voorselectie van Squawka. Het Britse databureau selecteerde naast de Japanner nog elf andere namen die het middenveld op hun manier gedomineerd hebben. Het verbaast niemand dat Man City-spelmaker De Bruyne daarbij hoort. Andere kanshebbers zijn onder meer Casemiro (Manchester United), Martin Odegaard (Arsenal FC) en Rodri (eveneens Man City).