Vidarsson over Kompany en Burnley: “Heel gedurfd, vorig jaar was die ploeg dood”

Vidarsson over Kompany en Burnley: “Heel gedurfd, vorig jaar was die ploeg dood”

11-04-2023 16:15

Arnar Vidarsson, de oud-speler en oud-hoofdtrainer van Cercle Brugge, reageert op de prestaties van Vincent Kompany met Burnley FC. Vidarsson is zeer onder de indruk van de manier waarop Kompany nieuw leven heeft geblazen in de ploeg. Kompany en Burnley zijn al zeker van promotie naar de Premier League en kunnen komend weekend kampioen worden van het Championship.

Vidarsson vertelt dat hij Kompany en Burnley heeft gevolgd en zeer onder de indruk is van de prestaties van Kompany. Vidarsson ziet in Burnley een erg goed team en vond de keuze van Kompany om het team te leiden erg moedig. "Het was heel gedurfd van Kompany om naar daar te gaan, want vorig jaar was die ploeg dood", citeert Sporza Vidarsson.

Vidarsson benadrukt ook de diversiteit die Kompany nu bij Burnley gebracht heeft. Kompany werd eerst verweten dat hij een te romantische voetbalvisie had, maar volgens Vidarsson kan Kompany met Burnley ook uit een ander vaatje tappen. "Wat ik knap vind: hij is opgeleid door Pep Guardiola en de mensen met wie hij werkt, zijn er zot van. Maar er zijn wedstrijden in die competitie waarin je absoluut niet moet voetballen en dat beseft hij heel goed, dan speel je puur op grinta", besluit Vidarsson.