Bayern München doet gouden zaak door winst, ook Dortmund wint

Bayern München doet gouden zaak door winst, ook Dortmund wint

08-04-2023 18:18

Bayern München heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd in de Bundesliga. Der Rekordmeister won van SC Freiburg, terwijl directe concurrenten Borussia Dortmund en Union Berlin het ook tegen elkaar opnamen.

Freiburg - Bayern München 0-1
Bayern liet zich midweeks verrassen door Freiburg in de DFB-Pokal. Vier dagen later stonden beide teams weer tegenover elkaar, maar nu in de Bundesliga. 

Af en toe kwam Freiburg er zelf gevaarlijk uit, maar kort na rust was de Freiburg-keeper toch geklopt. Matthijs De Ligt verschalkte zijn landgenoot met een bijzonder fraaie uithaal: 0-1. Bayern meende niet veel later recht te hebben op een strafschop vanwege hands, maar ook na het zien van de videobeelden ging de bal niet op de stip. Flekken voorkwam vervolgens de 0-2 van Sadio Mané, die al vallend binnen probeerde te koppen. Ook Leroy Sané miste twee grote kansen.

Bijna wist Freiburg nog te profiteren, maar Yann Sommer voorkwam met zijn voeten de gelijkmaker van Lucas Höler. Serge Gnabry raakte zelfs nog de paal. De ploeg van coach Thomas Tuchel kan zich nu richten op de clash met Manchester City in de kwartfinale van de Champions League.

Borussia Dortmund - Union Berlin 2-1
Voor Borussia Dortmud en Union Berlin was het een kwestie van aanhaken of afhaken zaterdag. De teams hadden vooraf een achterstand van respectievelijk twee en vier punten op de koploper uit Beieren.

Union Berlin gaf zich echter niet gewonnen. Na ruim een uur legde Sheraldo Becker klaar voor Kevin Behrens, die de bal in het doel schoof. Het antwoord van Dortmund volgde na 79 minuten. Twee invallers maakten het verschil. Youssoufa Moukoko, de vervanger van Sébastien Haller, schoot binnen na een passje van Marco Reus, die in het veld was gekomen voor Malen. 

Overige uitslagen
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3-1
FC Augsburg - FC Köln 1-3
FSV Mainz - Werder Bremen 2-2