'Benfica opent gesprekken met zaakwaarnemer van goudhaantje Feyenoord'

'Benfica opent gesprekken met zaakwaarnemer van goudhaantje Feyenoord'

04-04-2023 10:46

Benfica is serieus geïnteresseerd in Santiago Gimenez. O Glorioso voert al gesprekken met de zaakwaarnemer van de spits van Feyenoord, zo meldt de doorgaans goed ingevoerde Portugese journalist Pedro Sepulveda.

De houding van de Rotterdammers kan een transfer wel bemoeilijken. Feyenoord zou 20 à 25 miljoen euro verlangen voor de 21-jarige Mexicaan, voor wie vorige zomer nog vier miljoen werd betaald. Zijn contract in De Kuip loopt bovendien tot medio 2026.

De vader van Gimenez gaf onlangs aan dat het de ambitie van de goalgetter is om bij Feyenoord te blijven. Tegelijkertijd kon hij een vertrek niet uitsluiten. "Er kan interesse komen van clubs door de manier waarop Santiago speelt, soms kan het dan moeilijk zijn om iemand te behouden", liet Christian Gimenez vorige week weten. Met negen goals in de Eredivisie, twee in de KNVB Beker en vijf in de Europa League, staat zijn zoon er in ieder geval goed op.

Kökcü
Het Benfica van trainer Roger Schmidt lijkt de pijlen op Rotterdam-Zuid te hebben gericht. Ook Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü staat nog altijd hoog op het verlanglijstje, zo schreef 1908.nl vrijdag. In de winterstop was er al belangstelling, maar toen kwam een transfer niet van de grond. De Rotterdammers vroegen toen veertig miljoen voor de Turkse international.