De Bruyne blijft strooien met assists en is Beckham en Bergkamp al voorbij

De Bruyne blijft strooien met assists en is Beckham en Bergkamp al voorbij

03-04-2023 16:05
6

Kevin De Bruyne, de aanvoerder van de Rode Duivels, heeft bijna een mijlpaal bereikt wanneer het gaat om het geven van beslissende passes. De Bruyne strooit ook dit seizoen weer met assists. De Bruyne staat dit seizoen bovenaan in de Premier League met veertien assists. Op de tweede plaats staat een andere Rode Duivel Leandro Trossard.

Wanneer De Bruyne nog één assist weet te geven dan komt hij op een totaal van 100 assists in de Premier League. Wanneer hij deze grens passeert dan wordt De Bruyne de vijfde speler die dit ooit voor elkaar kreeg.

De Bruyne heeft met zijn totaal aan assists al de nodige bekende namen achter zich gelaten in de Premier League. De Bruyne is David Beckham, Steven Gerrard en Dennis Bergkamp al voorbij. Frank Lampard staat met 102 assists op de vierde plaats, Wayne Rooney staat derde met 103 assists en Cesc Fabregas staat tweede met 111 assists.

Wanneer De Bruyne op deze manier doorgaat dan kan De Bruyne zeker de tweede plek van Fabregas overnemen, toch wordt de eerste plaats een ander verhaal. De eerste plaats is ingenomen door Ryan Giggs die furore maakte namens Manchester United. Zijn totaal staat op 162 assists, dit wordt nog een aardige uitdaging voor de kapitein van de Rode Duivels.