Mancini neemt Rode Duivels als voorbeeld (maar vergist zich wel)

Mancini neemt Rode Duivels als voorbeeld (maar vergist zich wel)

27-03-2023 12:29 Laatste update: 12:46
4

Italië heeft er al twee EK-kwalificatiewedstrijden opzitten tegen Engeland en Malta. Mateo Retegui scoorde in beide wedstrijden en is misschien wel de eerste van meerdere 'buitenlandse' Italianen.

Retegui is een geboren en getogen Argentijn en is eigendom van Boca Juniors. Die club leent hem dit seizoen uit aan reeksgenoot Tigre. Retegui spreekt zelfs geen Italiaans, maar door zijn Italiaanse voorouders kon Mancini hem toch selecteren. 

Mogelijk gaat Mancini nu vaker scouten in het buitenland. "Dat kan ik niet uitsluiten", vertelde hij op zijn persconferentie. "Tot enkele jaren geleden hadden we voldoende topspelers en was het niet nodig. Maar nu is het een optie. Veel landen doen het overigens. België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Zwitserland en noem maar op."

De vergelijking met België gaat overigens niet helemaal op. Heel wat Rode Duivels hebben Afrikaanse roots, maar zijn wel in België opgegroeid. In Italië zelf zijn er overigens ook tegenstander van 'Oriundi', Italianen die in het buitenland zijn geboren. Zo liet Mario Balotelli zich al kritisch uit over de keuze van Mancini.