De tegenstand was matig, maar Portugal is tijdperk-Martinez als komeet aangevat

De tegenstand was matig, maar Portugal is tijdperk-Martinez als komeet aangevat

26-03-2023 23:44
19

Als Roberto Martinez straks op Euro 2024 aanwezig is, zal dat niet als bondscoach van België zijn, maar wel als die van Portugal. De eerste opstap naar dat toernooi is in ieder geval al bijzonder vlotjes genomen. Martinez heeft zijn nieuwe bewindsperiode afgetrapt met enkele overweldigende statistieken.

Een belangrijke kanttekening is meteen op haar plaats: met Liechtenstein en Luxemburg boezemde de tegenstand niet bepaald veel angst in op de eerste twee speeldagen van deze EK-kwalificatiecampagne. Het is dan ook de logica zelve dat Portugal een zes op zes boekte. Tegen Liechtenstein haalden de troepen van Martinez het met 4-0, in Luxemburg werd het zelfs 0-6.

Cristiano Ronaldo heeft van die ruime zeges gebruik gemaakt om zijn doelpuntenaantal nog wat verder op te krikken. Hij trof over de twee duels heen liefst vier keer raak. Ook de andere statistieken tonen het absolute meesterschap van Portugal aan. Met 49 schoten, waarvan 19 op doel, bevond de tegenstander zich regelmatig in een schiettent. Daar kwamen dus tien doelpunten uit voort.