Bornauw is voorbereid op Duitsland-Rode Duivels: “Wordt een grote test”

Bornauw is voorbereid op Duitsland-Rode Duivels: “Wordt een grote test”

26-03-2023 17:59
2

Dinsdag spelen de Rode Duivels hun tweede wedstrijd van de interlandperiode tegen Duitsland. De vriendschappelijke partij zal een kans bieden aan een aantal jongens die zich maar al te graag willen bewijzen aan Domenico Tedesco. Eén van die spelers is Sebastiaan Bornauw

Bornauw gaat in gesprek met RTBF en voelt dat er een nieuwe sfeer hangt in de groep. “We hebben een nieuwe groep, een nieuwe cyclus”, geeft Bornauw aan. Hij gelooft verder dat de overwinning tegen Zweden slechts het begin was van deze groep. De groep aan internationals kan volgens Bornauw nog een stuk beter. “We zagen een team op het veld, iedereen was er voor elkaar”, aldus de verdediger van Wolfsburg. 

Bornauw is klaar voor de ontmoeting met Duitsland en beseft maar al te goed dat het, ook al is het een oefenpartij, toch andere koek is dan Zweden. "Het is zo dat Duitsland een van de grootste naties ter wereld is. We gaan daar tegen ze spelen. Het wordt een grote test, zeker”, aldus Bornauw. “Duitsland blijft Duitsland. Het wordt een zware wedstrijd. Er zijn geen echte vriendschappelijke wedstrijden tegen Duitsland.”

De verdediger had voor de interlandbreak vier interlands op zijn naam staan. Alle vier waren nog onder Roberto Martinez. Bornauw gaf in het interview verder aan dat hij gelooft niet ver te staan van een basisplek. De verdediger hoopt dus volop te kunnen overtuigen in de oefenpot tegen Duitsland. Tegen Zweden mocht Bornauw alvast invallen van Tedesco.