Oyen maakt comeback bij KRC Genk: Maandenlang naar uitgekeken

Oyen maakt comeback bij KRC Genk: "Maandenlang naar uitgekeken"

24-03-2023 12:16 Laatste update: 13:12
5

Luca Oyen staat voor zijn comeback bij KRC Genk. De aanvaller speelt mee in een oefenpartij tegen Beerschot. Voor Oyen is dat het einde van een lijdensweg.

Oyen was maar liefst acht maanden out met een blessure aan de kruisbanden. Nu is hij klaar om KRC Genk een duwtje in de rug te geven. "Hier heb ik maandenlang naar uitgekeken", vertelt Oyen bij Het Belang Van Limburg"Tijdens de Spaanse stage in november kon ik voor het eerst weer buiten trainen. Na Nieuwjaar pikte ik geleidelijk weer bij de groep aan. Natuurlijk waren het lange maanden. Maar als ik er nu op terugkijk, is de revalidatie best snel verlopen."

Oyen wil KRC Genk helpen, maar heeft met Joseph Paintsil en Mike Trésor stevige concurrenten. "Maar die concurrentie geeft mij extra motivatie om ertegenaan te gaan. Bovendien ben ik zo ver nog niet. Stap voor stap zullen we er wel geraken. Ik hoop van ganser harte dat ik de ploeg nog van dienst kan zijn in de Play-Offs. Normaal gezien moet dat lukken."

Oyen speelde dit seizoen nog maar 45 competitieminuten voor KRC Genk. Hij mocht op de openingsspeeldag starten tegen Club Brugge, maar moest er bij de rust vervangen worden.