Standard kan jonkie Canak zien vertrekken: Hij is zeer gegeerd in Europa

Standard kan jonkie Canak zien vertrekken: "Hij is zeer gegeerd in Europa"

23-03-2023 18:01
6

Standard is bezig aan een beter seizoen na enkele magere jaren en kan rekenen op de hulp van enkele uitblinkers. Door de smalle kern krijgen ook jonkies vaak de kans om zich te tonen. Eentje daarvan is Cihan Canak, die zich al in de kijker heeft weten spelen.

De nu achttienjarige middenvelder mocht vorig seizoen al enkele keren invallen, maar is onder Ronny Deila een vaste waarde in de wedstrijdselectie. Canak was dan wel voornamelijk invaller, toch heeft hij zich in de kijker gespeeld van verschillende buitenlandse clubs.

Zo onthult makelaar Federico Pastorello dat Canak al mag dromen van een stap naar het buitenland. "Hij interesseert veel clubs", klinkt het bij Tuttomercatoweb. "Hier in Italië hebben er al veel bij mij geïnformeerd. Hij is gegeerd in Europa. Ik verwacht een interessante mercato voor hem, tenzij hij beslist om nog een jaar in Luik te blijven en daarna de stap te wagen", klinkt het.

Standard lijkt ook niet van plan om Canak zomaar te laten gaan. De jonge middenvelder zette recent zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2026 bij de Rouches en zal volgend seizoen een grotere rol moeten spelen.