Silva (ex- RSC Anderlecht) over PSV: 'Als het aan mij ligt, blijf ik'

Silva (ex- RSC Anderlecht) over PSV: 'Als het aan mij ligt, blijf ik'

22 maart - 11:58
4

Fábio Silva (ex-RSC Anderlecht) zit op zijn plek bij PSV. De twintigjarige Portugees, die wordt uitgeleend door Wolverhampton Wanderers, spreekt zich uit over een mogelijk langer verblijf in Eindhoven.

Silva speelde de eerste seizoenshelft bij Anderlecht, maar werd na de winterstop bij PSV gestald. In Eindhoven kreeg hij de kans om met Ruud van Nistelrooij samen te werken. "Dat was een hele belangrijke reden voor mij om naar PSV te gaan", zegt hij tegen Voetbal International. "Voor mij als spits is het natuurlijk fantastisch om met Van Nistelrooij te werken. Hij was één van de beste spitsen ter wereld. Dus probeer ik al zijn kennis op te zuigen."

PSV wil graag langer door met Silva, maar de bal ligt bij Wolves. "Maar als het aan mij ligt, blijf ik zeker nog een seizoen hier omdat ik denk dat dit goed is voor mijn ontwikkeling." Silva kwam dit seizoen eerder al uit voor Anderlecht, in totaal heeft de Portugese spits al 43 wedstrijden gespeeld dit seizoen. In die 43 wedstrijden wist Silva 15 keer te scoren en leverde hij vijf assists af. 

Zijn ambities steekt Silva niet onder stoelen of banken. "Ik wil één van de beste aanvallers ter wereld worden. Dat is mijn ambitie. Dé nummer negen van Portugal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s