OFFICIEEL: Antwerp bouwt verder, na Horemans krijgt ook Vandeplas profcontract

OFFICIEEL: Antwerp bouwt verder, na Horemans krijgt ook Vandeplas profcontract

15-03-2023 14:16
1

Het kan tellen als contrast met de voorbije jaren, maar Royal Antwerp FC heeft dit seizoen een bijzonder jong uiterlijk gekregen. Veulens als William Pacho, Zeno Van Den Bosch en Arthur Vermeeren blinken de laatste weken en maanden uit. The Great Old wil dan ook verder bouwen aan het jeugdbeleid. Na Milo Horemans kan nu ook Gerard Vandeplas van die aanpak genieten.

Dinsdag kondigde Antwerp al aan dat Horemans, een aanvallende middenvelder, zijn allereerste profcontract mocht ondertekenen. Een dag later is het de beurt aan Vandeplas. Beide tieners hebben hun handtekening gezet onder een verbintenis voor de komende drie jaar, tot medio 2026. Zowel Horemans als Vandeplas staken dit kalenderjaar hun neus aan het venster bij Young Reds, de belofteploeg van Antwerp.

Voor Vandeplas blijft het goede nieuws uit de lucht vallen. Tijdens het WK in Qatar mocht de zeventienjarige spits al mee op stage met de grote jongens. Nadien volgden zes wedstrijden in dienst bij Young Reds. Daarin wist Vandeplas ook al eens te scoren. Tien dagen geleden volgde dan zijn voorlopige hoogtepunt: een invalbeurt van drie minuten bij de grote jongens tegen KV Mechelen (5-0). Vanaf nu mag Vandeplas zich dus officieel 'profvoetballer' noemen.