Union-aanvaller Vertessen over groei talent Bakayoko: ''Verrast? Ja en nee''

Union-aanvaller Vertessen over groei talent Bakayoko: ''Verrast? Ja en nee''

10 maart - 10:30 Laatste update: 11:24
1

Yorbe Vertessen is niet verbaasd dat landgenoot Johan Bakayoko tegenwoordig een basisplek heeft kunnen veroveren bij PSV. De aanvaller die wordt verhuurd aan Union Sint-Gillis ziet echter niet direct concurrentie in de andere Belgische aanvaller van PSV.

"Of ik verrast ben dat Bakayoko zo op dreef is, ja en nee", vertelt Vertessen in gesprek met het Nieuwsblad. "Het gaat nu allemaal wel heel snel voor hem, dat had ik misschien niet gedacht. Ik schrik er ook weer niet van omdat Johan iemand is met enorm veel potentieel. Hij doet het ook supergoed en ik gun hem het succes ten zeerste. Ik denk dat we verschillende types zijn."

Over de nationale ploeg van België is Vertessen heel realistisch. De aanvaller weet dat hij meer moet doen om voor de selectie van bondscoach Domenico Tedesco in aanmerking te komen. "Ik zit trouwens niet met de nationale ploeg in mijn hoofd. Om in aanmerking te komen voor een selectie, moet ik me meer tonen."

Bakayoko  kwam in het verleden uit voor de jeugd van RSC Anderlecht, KV Mechelen, Club Brugge en OH Leuven. Bij PSV kwam de aanvaller in het vizier van Paris Saint-Germain deze winter. De laatste wedstrijden laat de snelle dribbelaar het zien op de velden bij PSV met goals en assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s