UPDATE: Van Damme kent zijn schorsing na snelste rode kaart ooit in CPL

UPDATE: Van Damme kent zijn schorsing na snelste rode kaart ooit in CPL

6 maart - 22:59 Laatste update: 8 maart - 19:35
4

Joachim Van Damme heeft nog eens van zich laten spreken in de Challenger Pro League. De middenvelder is momenteel aan de slag bij SK Beveren en mocht in minuut 84 invallen in de kraker met RWDM (2-1). Na amper 103 seconden zat die invalbeurt er echter al weer op ... 

Zoveel tijd had Van Damme namelijk nodig om een rechtstreekse rode kaart onder de neus geduwd te krijgen. De 31-jarige Waaslander kreeg de opdracht om de 2-1-voorsprong van Beveren te allen prijze op het bord te houden. Die opdracht had hij goed in de oren geknoopt. Bij een veelbelovende tegenaanval van RWDM trok Van Damme aan de noodrem, waardoor hij na nog geen twee minuten mocht gaan douchen. En dat voor een speler met 278 wedstrijden op professioneel niveau op zijn cv, onder meer ook nog bij KV Mechelen en Standard Luik.

Geen leuke ervaring, zou je zeggen, maar Van Damme heeft er wel een record mee gebroken. Het is immers de snelste rode kaart uit de tweede klasse, sinds die hervormd is naar een Eerste Klasse B of (momenteel) de Challenger Pro League, weet ProximusDe vorige recordhouder was Marco Tulio. Als speler van SV Roeselare werd die in het seizoen 2019-2020 uitgesloten na drie minuten. Dan stond Van Damme al lang onder de douchekop.

Om ook in de Jupiler Pro League het record te grijpen, kwam zelfs Van Damme overigens ruimschoots te laat. In 2016 legde Souhailou Meïté de lat bijzonder hoog. De centrale middenvelder van SV Zulte Waregem werd in 2016 al na zestien seconden uitgesloten, bovendien ook als invaller.

UPDATE: Van Damme kent nu ook zijn schorsing voor zijn rode kaart. Hij krijgt twee weken schorsing, waarvan één effectief en één met uitstel. Daarnaast krijgt hij ook een boete van €750.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s