Still merkt klasseverschil tussen Eupen en Union: Als je zoveel kan uitgeven

Still merkt klasseverschil tussen Eupen en Union: "Als je zoveel kan uitgeven"

05-03-2023 23:06
1

KAS Eupen heeft op speeldag 28 geen deugddoende punten kunnen sprokkelen in de degradatiestrijd. Op bezoek bij nummer twee Union Saint-Gilloise hoorde dat misschien ook niet tot de verwachtingen, maar toch zag Edward Still kansen om beter te doen.

Als je tegen de degradatie knokt, is elk puntje welgekomen, al hoef je die in principe niet te gaan zoeken in het Dudenpark. Niettemin bleef Still nadien verveeld achter. "Nu heerst vooral een gevoel van frustratie en teleurstelling", liet hij zijn ontgoocheling spreken bij Sporza. Over het veldspel van zijn troepen had hij niet zozeer te klagen, want daar zaten "goede elementen" in.

Op de bepalende momenten kwam de klasse van Union echter bovendrijven. "De eerste goal slikken we na een pure individuele actie, dat is normaal als een club zoveel geld kan uitgeven aan spelers", heeft Still een verklaring. Dat eerste doelpunt werd gemaakt door Simon Adingra, een huurling van Brighton & Hove Albion, de zusterclub van Union.

Zelfs ondanks die verschillende waardeverhoudingen had er meer in gezeten voor Eupen, meent Still. "Er was wel ruimte om meer te rapen, maar we waren niet scherp genoeg om dat ook te doen", krijgt zijn elftal dan toch nog een prikje uitgedeeld.