Rapport van Union kleurt weer groen na simpele zege tegen KAS Eupen

05-03-2023 21:09
5

Union weet weer wat winnen is in de Belgische competitie. Na enkele moeilijke weken heeft het zondag een simpele zege weten te boeken tegen KAS Eupen. In de honderdste wedstrijd van Loic Lapoussin voor Union werd het 2-1.

Na de mindere resultaten tegen zowel KVC Westerlo als Standard had Union voor eigen publiek iets goed te maken tegen Eupen. Zeker na de winst van Royal Antwerp FC, dat wist te overtuigen tegen KV Mechelen.

De jongens van Karel Geraerts hadden de boodschap begrepen en begonnen ook sterk aan de partij. Simon Adingra kon na veertien minuten met een mooie goal de Brusselaars op voorsprong brengen, al was er niet enkel goed nieuws te melden bij Union.

Niet alleen wisten de Brusselaars niet echt helemaal te overtuigen, ze verloren ook nog Teddy Teuma met een blessure. Eupen wist daar echter niet van te profiteren. Bij de rust stond het nog steeds 1-0.

Ook in die tweede helft waren de doelpunten voor Union en slaagde Yorbe Vertessen er in minuut 52 in om de voorsprong te verdubbelen. Opdracht volbracht voor Union, dat amper nog in de problemen kwam. In het slot kreeg Eupen nog een strafschop, maar die werd gemist door Prevljak. De spits kon in de blessuretijd uiteindelijk toch nog de netten doen trillen. 2-1 de eindstand.

Door de winst springt Union weer over Antwerp naar de tweede plek en telt het twee punten meer dan The Great Old. Eupen blijft steken op de vijftiende plek in de stand, drie punten boven de degradatiestreep en KV Oostende.