Dat Club NXT over beste opleiding beschikt? Hoorde ik nog nooit in Anderlecht

"Dat Club NXT over beste opleiding beschikt? Hoorde ik nog nooit in Anderlecht"

3 maart - 10:46
17

Niet alleen in de Jupiler Pro League worden rivaliteitsduels op het scherpst van de snee uitgevochten. Vrijdagavond staat in Promotie Play-Offs van de Challenger Pro League bijvoorbeeld RSCA Futures tegen Club NXT op het programma. Ook die jeugdversie van de Belgische Klassieker belooft spektakel, verzekert David Hubert.

De ervaren rot temidden de Anderlecht-beloften voegt voor aanvang van het gerecht alvast wat peper toe. Zo is zijn analyse over de ontmoeting in de reguliere fase duidelijk: zijn ploeggenoten en hijzelf waren toen (op de Heizel) heer en meester. In de stand staat Club NXT dan weer boven de Brusselaars. Volgens sommigen is dat een teken aan de wand dat de jeugdwerking in Brugge die van Neerpede overstegen heeft. Onzin, vindt Hubert. "Dat hoorde ik alvast nog nooit beweren in Anderlecht", merkt hij cynisch op in Het Nieuwsblad.

De huidige rangschikking is in zijn ogen niet meer dan "een momentopname". "Beide clubs werken ook met een andere insteek", voegt Hubert eraan toe. Bij Club NXT is de kern het hele seizoen door bijna ongewijzigd. Afzakkers uit het A-elftal zijn er nauwelijks. "Bij Anderlecht ligt dat helemaal anders. Spelers uit de A-kern met een gebrek aan matchritme zakken af naar de RSCA Futures", legt Hubert uit. Bovendien schoven verschillende beloften tijdens deze campagne al door naar de grote jongens, waardoor nóg jongere spelers hun plek moesten invullen. "In die zin is RSCA Futures een echte opleidingsploeg waar jonge spelers zich ontwikkelen, wat gevolgen heeft voor de prestatiecurve."

De voorbije weken heeft RSCA Futures moeten knokken voor haar plaats in de Promotie Play-Off. Dat heeft Hubert en co geen windeieren gelegd, aldus de middenvelder. "Ik lees weleens dat onze jongeren technisch begaafd en lichtvoetig zijn, maar karakter en duelkracht missen." Dat probleem is nu verholpen. Zijn spelers kijken dan ook reikhalzend uit naar de komst van Club NXT. "Die rivaliteit met Brugge is van ale tijden. Vrijdag kunnen we bewijzen dat Anderlecht wel degelijk over de beste jeugd van het land beschikt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie