Anderlecht-coach Riemer: ''Overduidelijk buitenspel, ik kan het niet begrijpen''

Anderlecht-coach Riemer: ''Overduidelijk buitenspel, ik kan het niet begrijpen''

27-02-2023 09:00
14

De arbitrage ontsnapte niet aan nieuwe kritiek dit weekend. Tijdens de match RSC Anderlecht tegen Standard (2-2) was er opnieuw rumoer over een beslissing. Riemer, trainer van Paars-Wit, ging in op een doorslaggende beslissing van de scheidsrechter.

Scheidsrechter Jonathan Lardot werd naar het VAR-schermpje geroepen. Na het terugzien van de beelden van de 2-2 kwam de arbiter terug op de beslissing om het doelpunt van Standard af te keuren. Het bleek toch geen buitenspel. En dus stond de 2-2 op het scorebord.

''De ref, die trouwens goed was,  kwam me zeggen dat de speler naast Killian Sardella niet bewoog, maar op de beelden zie je duidelijk dat hij hem onder druk zet'', noteerde Sporza uit de mond van Anderlecht T1 Riemer.

''Dus is het overduidelijk buitenspel, ik kan het niet begrijpen. Iedereen die voetbal snapt, weet dat Killian de bal ontzet omdat hij de druk van de aanvallende speler voelt'', aldus Riemer die maar niet kan snappen dat de scheidsrechters de goal tóch nog goedkeurde.

Riemer staat met RSC Anderlecht op de 10e plaats met 36 punten. Standard staat daar nu met 6 punten boven op de 6e plaats. De match was voor Anderlecht van belang om aansluiting te vinden bij het linkerrijtje van het Jupiler Pro League-klassement, maar eindigde dus in een 2-2 gelijkspel.