Gele kaart blijft op zak na eerbetoon aan Atsu: 'Ref begreep de situatie'

Gele kaart blijft op zak na eerbetoon aan Atsu: 'Ref begreep de situatie'

19 februari - 21:25
4

Mohammed Kudus van Ajax heeft zich uitgelaten over zijn eerbetoon aan Christian Atsu. De Ghanees tekende tegen Sparta Rotterdam met een vrije trap voor de 4-0 en maakte een mooi gebaar ter nagedachtenis aan zijn overleden landgenoot.

Nadat Kudus scoorde, toonde hij een shirt met 'RIP Atsu'. "Deze was voor Christian Atsu. Ik heb hiervoor gekozen, omdat hij mij lief is. Maar het is natuurlijk voor al die families die getroffen zijn", zegt de rechtsbuiten bij ESPN. Kudus heeft nooit met Atsu, die slechts 31 jaar mocht worden, samengespeeld. "Maar ik heb heel veel geleerd van het naar hem kijken, hij heeft me ook geregeld advies gegeven. Alles wat ik vandaag heb gegeven, was voor hem. Als ik niet had gescoord, had ik na de wedstrijd het shirt laten zien."

Scheidsrechter Pol van Boekel besloot Kudus geen gele kaart te geven, hoewel regels voorschrijven dat arbiters geel moeten uitdelen als spelers hun shirt over het hoofd trekken. "Dit is groter dan de regels van het voetbal, het gaat om leven en dood", zegt hij daarover. "De scheidsrechter vertelde dat het niet toegestaan was, maar hij begreep de situatie. Daar ben ik hem dankbaar voor en respecteer ik zeer."

Zaterdag werd bekend dat het lichaam van Atsu gevonden was. Atsu kwam om het leven door de aardbevingsramp in Turkije. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie