18-02-2023 19:00 Laatste update: 19:10
2

Manchester City heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de titelstrijd in de Premier League. De ploeg van Kevin De Bruyne speelde gelijk tegen Nottingham Forest. Chelsea blijft op zijn beurt aanmodderen in eigen land en droop met de staart tussen de benen af tegen Southampton.

Nottingham Forest - Manchester City 1-1
Manchester City deelde woensdag een belangrijke klap uit in de titelstrijd door Arsenal met 1-3 te verslaan. Zaterdag stond het bezoek aan Nottingham op het programma in de wetenschap dat The Gunners met pijn en moeite hadden gewonnen bij Aston Villa (2-4). Met De Bruyne als basispion gingen The Citizens al snel op zoek naar een treffer, maar Nottingham weerde zich kranig. Een heerlijke poeier van Bernardo Silva brak vier minuten voor rust de ban.

In de tweede helft had Erling Haaland de score moeten verdubbelen. De Noorse spits miste echter twee enorme kansen op rij. Het werden dure missers. City had lange tijd helemaal niets te duchten van Nottingham, maar zes minuten voor tijd ging het bij de eerste de beste kans van de thuisploeg mis. Chris Wood schoof bij de tweede paal de 1-1 binnen. Dat was tevens de eindstand, waardoor Manchester City verzuimt om weer op gelijke hoogte te komen met Arsenal. De Londenaren hebben twee punten meer.

Chelsea - Southampton 0-1
Chelsea is momenteel ver verwijderd van de bovenste plaatsen in de Premier League. The Blues wisten slechts één van de laatste zeven competitieduels te winnen. Deze week werd bovendien met 1-0 verloren bij Borussia Dortmund in de Champions League. Manager Graham Potter ruimde tegen Southampton, met Romeo Lavia in de basis, onder meer basisplaatsen in voor Noni Madueke en João Felix. Mykhailo Mudryk en Kai Havertz begonnen op de bank, terwijl Hakim Ziyech rust kreeg en helemaal niet bij de selectie zat. Dat gold ook voor Reece James en Thiago Silva.

Het broze vertrouwen van Chelsea kreeg al snel een nieuwe deuk doordat specialist James Ward-Prowse een vrije trap raak schoot. Voor de middenvelder van Southampton was het al de zeventiende competitietreffer uit een directe vrije trap. Alleen David Beckham (18) wist in het verleden vaker op die manier toe te slaan. Het bleek een onoverkomenlijk probleem voor Chelsea, dat er nauwelijks in slaagde een vuist te maken voor eigen publiek.

Pas na het inbrengen van Raheem Sterling, Havertz en Mudryk voerde de thuisploeg de druk serieus op. De klok tikte echter weg in het voordeel van The Saints, die ook in blessuretijd standhielden. Er kwamen liefst dertien minuten bij op Stamford Bridge, nadat César Azpilicueta op het hoofd werd geraakt en per brancard het veld moest verlaten.

Potter zal door de nederlaag tegen de hekkensluiter verder onder druk komen te staan. Chelsea blijft steken op plek tien, hoewel in januari nog meer dan driehonderd miljoen euro aan nieuwe spelers werd uitgegeven.