Bayern München verliest (koppositie) bij Mönchengladbach

Bayern München verliest (koppositie) bij Mönchengladbach

18-02-2023 18:18
1

Bayern München heeft zaterdag met tien man een nederlaag geleden bij Borussia Mönchengladbach. Daardoor staat ook de koppositie in de Bundesliga op de tocht: Union Berlin kan zondag passeren.

Borussia Mönchengladbach - Bayern München 2-1
Bayern München trad met enkele wijzigingen aan na het midweekse Champions League-duel met Paris Saint-Germain. Nederlander Daley Blind stond voor het eerst in de basis en ook de herstelde Ryan Gravenberch verscheen aan de aftrap. 

Gladbach profiteerde meteen van het numerieke overwicht. Uit een ingestudeerde vrije trap schoot Lars Stindl de 1-0 binnen. Bayern-coach Julian Nagelsmann reageerde door Thomas Müller te wisselen voor João Cancelo. Desondanks kreeg Stindl wederom een enorme kans, maar Yann Sommer werd een tweede tegengoal bespaard tegen zijn oude club. Der Rekordmeister had het lastig, maar kwam na 35 minuten wel langszij. Alphonso Davies zette een versnelling in en gaf voor op Eric Maxim Choupo-Moting: 1-1.

In een poging het tij verder te keren bracht Nagelsmann bij de start van de tweede helft Jamal Musiala en Leroy Sané voor Serge Gnabry en Ryan Gravenberch. Het mocht niet baten, want Jonas Hofmann tekende al snel voor de 2-1. Ook Matthijs de Ligt kwam nog binnen de lijnen, maar Bayern wist een nederlaag niet af te wenden. In de slotfase deelde Marcus Thuram de genadeklap uit, voordat Tel op de valreep nog iets terugdeed.

Union Berlin heeft slechts één punt minder en kan zondag de koppositie overnemen in het duel met Schalke 04. Bayern krijgt eventueel wel een snelle kans om de verhoudingen te herstellen. Volgende week zondag staat de topper tegen Die Eisernen op het programma.

Overige uitslagen
VfL Bochum - SC Freiburg 0-2
VfL Wolfsburg - RB Leipzig 0-3
VfB Stuttgart - FC Köln 3-0