STVV tevreden na gesprekken: ‘Kracht putten uit dit teken van respect’

STVV tevreden na gesprekken: ‘Kracht putten uit dit teken van respect’

26-01-2023 21:26
5

Sint-Truiden VV was niet te spreken over enkele scheidsrechterlijke beslissingen tegen de Kanaries. Na de vroege rode kaart tegen KAA Gent en de 0-3 nederlaag liep de emmer over.

STVV stuurde een open brief naar de Pro League en de KBVB en ging in gesprek met Stephanie Forde, Bertrand Layec en Herbert Fandel. “Het was een constructief en open gesprek. Als club hebben we duidelijk onze bekommernissen geuit over de gang van zaken de voorbije maand. Omgekeerd legde de arbitrage ons uit hoe de begeleiding van scheidsrechters en de werking van de VAR in elkaar zit”, legt voorzitter David Meekers uit op de webstek van STVV.

STVV kreeg ook excuses te horen. “Intussen werd ook erkend dat bepaalde beslissingen niet correct waren. Hiervoor kregen we de nodige excuses. Bovendien vond er een scheidsrechterswissel plaats voor de eerstkomende wedstrijd tegen OHL, zodat er geen nodeloze druk op de ketel komt”, aldus de preses van STVV.

STVV bekijkt de toekomst positief. “Natuurlijk krijgen we op deze manier onze verloren punten niet terug. Maar anderzijds blijkt uit deze snelle en kordate aanpak wel dat onze club gerespecteerd wordt. De excuses zijn aanvaard. We rekenen erop dat dit signaal onze supporters en spelers de nodige kracht geeft om er de volgende wedstrijden keihard tegenaan te gaan. STVV recht de rug en strijdt verder om zo hoog mogelijk te eindigen dit seizoen.”