Deschacht (ex-Anderlecht) over vertrek Kompany: “Verkeerde keuze van Vandenhaute

Deschacht (ex-Anderlecht) over vertrek Kompany: “Verkeerde keuze van Vandenhaute"

13-01-2023 18:43 Laatste update: 18:01
12

Het loopt niet vlotjes bij RSC Anderlecht. Dat merkt ook Olivier Deschacht op. De voormalige verdediger van paars-wit ging in gesprek met de VRT. 

Deschacht is duidelijk. Volgens de voormalige speler van Anderlecht was het een grote fout om Vincent Kompany te ontslaan. De manager doet het ondertussen schitterende bij zijn nieuwe club Burnley en won opnieuw de trofee voor beste manager van de maand. 

"Als we eerlijk willen zijn, heeft Wouter Vandenhaute de verkeerde beslissingen genomen", begint Deschacht op de VRT.  begon de Mauves-legende op de VRT. "Misschien handelde hij uit de emotie van de verloren bekerfinale toen hij afscheid nam van Kompany. Hij had simpelweg gewoon moeten blijven als T1 van paars-wit."

"We hadden er hoge verwachtingen van en het was echt een slechte wedstrijd van Anderlecht”, focust Deschacht verder op de pijnlijke nederlaag in de finale. “Kompany verloor veel van het vertrouwen dat hem toen werd gegeven. Maar afscheid van hem nemen was misschien een slechte beslissing," besloot de voormalige verdediger.