'Tegenstander Club Brugge slaat weer toe en legt Noorse tienersensatie vast'

'Tegenstander Club Brugge slaat weer toe en legt Noorse tienersensatie vast'

12 januari - 17:11
4

Het is een kwestie van tijd tot Benfica de komst van Andreas Schjelderup bevestigd. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat de achttienjarige aanvaller de medische keuring doorstaan heeft. De Portugese topclub is de tegenstander van Club Brugge in de Champions League.

Schjelderup komt uit de jeugd van FK Bodø/Glimt en maakte in 2020 de overstap naar Denemarken, waar hij ging spelen bij FC Nordsjaelland. Romano weet dat Benfica veertien miljoen euro overmaakt naar Denemarken. Er zijn naar verluidt geen bonussen opgenomen in de deal. Voor Schjelderup ligt in Lissabon een contract tot de zomer van 2028 klaar.

In de Deense competitie maakt Schjelderup dit seizoen een ijzersterke indruk. De buitenspeler scoorde tien keer in zeventien wedstrijden en was eenmaal aangever. Omgerekend was het talent eens per 126 minuten betrokken bij een goal. 

Na Casper Tengstedt, die voor zeven miljoen euro overkwam van Rosenborg BK, is Schjelderup de tweede winterversterking voor Benfica. Trainer Roger Schmidt zag in januari met Rodrigo Pinho (Coritiba FC) en Diogo Gonçalves (FC Kopenhagen) twee spelers vertrekken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie