Blind krijgt advies om voor Antwerp te kiezen: 'Blijft in beeld van Oranje'

Blind krijgt advies om voor Antwerp te kiezen: 'Blijft in beeld van Oranje'

27-12-2022 22:45
8

Arnold Bruggink vindt dat Ajax en Daley Blind er goed aan hebben gedaan om uit elkaar te gaan. De Nederlandse Kees Kwakman is van mening dat de routinier goed bij Royal Antwerp FC past.

Jan Joost van Gangelen oppert dat de relatie van Blind en Alfred Schreuder na een gesprek gebrouilleerd. "Als je de trainer steunt, en daar kiest Ajax duidelijk voor, dan is 't het allerbest dat Blind weggaat", stelt Bruggink bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Het was ook aan zijn lichaamstaal af te lezen", doelt hij op het moment dat de 32-jarige verdediger op de bank kwam te zitten.

Kwakman sluit zich aan bij Bruggink. "Als je 32 bent, bijna honderd interlands... Dan moet je doen wat het beste is voor iedereen. Hij kan naar Antwerp, dat is toch mooi, man." De voormalig verdediger annex middenvelder ziet Blind in België spelen. "Het is een hele ambitieuze club, Blind kent de mensen die daar werken en Antwerpen is een mooie stad. Je blijft behoorlijk op niveau en dus in beeld bij het Nederlands elftal." Bruggink vermoedt dat Oranje een rol zal spelen in de keuze van Blind, omdat de linkspoot nog één interland nodig heeft tot hij de honderd aantikt. "Hij is fysiek weer in orde, dus dat zal meespelen."

Ajax maakte eerder op de dinsdag bekend dat het contract van Blind ontbonden is. Antwerp en Real Sociedad hebben serieuze interesse om hem transfervrij op te halen in Amsterdam.