Anderlecht hoopt op Kaba: ‘Jacht is geopend op spits, maar tijd dringt’

Anderlecht hoopt op Kaba: ‘Jacht is geopend op spits, maar tijd dringt’

27-12-2022 15:43
19

RSC Anderlecht verdedigt steeds beter, maar kan maar moeilijk scoren. Het probleem lijkt hem misschien wel vooral in de aanval te situeren. La Dernière Heure kijkt naar mogelijke opties.

De spitsen van Anderlecht staan al even droog. De komst van Brian Rimer bevestigde de trend van de laatste wedstrijden: Anderlecht kan maar moeilijk scoren. Tegen Charleroi had Anderlecht het geluk aan hun zijde met een eigen doelpunt. Riemer gaf zelf na zijn eerste overwinning met Anderlecht aan dat het een probleem vormt. "Ik zou ook graag meer doelpunten maken". 

Anderlecht heeft concurrentie nodig in de aanval, en misschien zelf complementariteit. ‘Riemer is niet geobsedeerd door de 4-2-3-1. Hij heeft gewoon geen andere oplossing gezien zijn huidige ploeg’, klinkt het in La Dernière Heure. ‘Door te kijken naar een profiel als Sory Kaba (Midtjylland en ex-OHL) bevestigde Anderlecht het profiel dat zij zochten.’

De Guineeër is met bijna twee meter een boomlange spits. Hij staat meer bekend om zijn intensiteit dan om zijn dribbelvaardigheden. Hij weet echter hoe hij de bal moet houden, duels moet winnen en het beste in zijn omgeving naar boven moet halen. ‘De jacht is geopend en de tijd dringt’, aldus DH Sport.