Bruno (Kortrijk) over duel met Genk: “Momenteel de beste ploeg van België”

Bruno (Kortrijk) over duel met Genk: “Momenteel de beste ploeg van België”

24-12-2022 12:41
1

Afgelopen zomer kwam Massimo Bruno terug naar de Jupiler Pro League. Na een avontuur in Turkije tekende de voormalige speler van onder andere RSC Anderlecht een contract bij KV Kortrijk. De rechtsbuiten gaat in gesprek met Het Nieuwsblad. 

Bruno lijkt zich goed aangepast te hebben in Kortrijk. De Belg scoorde ondertussen al vier doelpunten voor Kortrijk. Hij hielp Kortrijk met zijn vierde goal van het seizoen voorbij OHL in het bekerduel van dinsdag. In de krant getuigt hij van de uitstekende relatie met Bernd Storck. “Ik heb een uitstekende relatie met de nieuwe coach”, klinkt het. 

“We zijn blij dat we de kwartfinales hebben bereikt. Voor mij persoonlijk is de Croky Cup niet echt speciaal, want ik zou liever belangrijker zijn in de competitie”, klinkt het bij Bruno. KV Mechelen wacht op Kortrijk in de kwartfinales. Toch blijft het behoud in de Jupiler Pro League het belangrijkste doel dit seizoen. Natuurlijk willen we het in het volgende duel tegen KV Mechelen goed doen, maar we mogen niet vergeten dat ons hoofddoel het behoud in eerste klasse blijft. 

Maandag komt leider KRC Genk op bezoek in het Guldensporenstadion. “Het is geen geheim om te vertellen dat Genk momenteel de beste ploeg van België is”, klinkt het bij Bruno. “Ze beschikken over een grote kern met spelers die elkaar al een tijdje kennen. Dat is een groot voordeel. Ze spelen goed voetbal, maar wij zijn ook niet kansloos.” Bruno zal dus toch een beetje moeten opletten met de feestdagen. Een kerstdiner op maat gemaakt van een topsporter dus… “Het is niet leuk (voetballen tijdens de kerstperiode), maar het is hier normaal. Het hoort erbij.”