Lavalée (KV Mechelen) terug: Mentaal was dat een moeilijke periode

Lavalée (KV Mechelen) terug: "Mentaal was dat een moeilijke periode"

23-12-2022 12:29 Laatste update: 12:33

Dimitri Lavalée maakte dinsdag zijn comeback bij KV Mechelen in de bekermatch tegen Seraing. Een grote opluchting voor Lavalée, die liefst vier maanden out was met blessures.

Lavalée keerde in oktober even terug, maar viel weer uit in een oefenwedstrijd. "Mentaal was dat een moeilijke periode", benadrukt hij bij Het Laatste Nieuws. "Eindelijk kon ik mijn comeback maken en dan herviel ik in een nieuwe blessure. Ik wilde de ploeg opnieuw helpen na wat zowel collectief als individueel een moeilijk seizoensbegin was. Het feit dat ik niet kon tonen dat ik beter kon, was frustrerend."

Nu wil Lavalée een basisplaats veroveren. Hij kan op het middenveld en in de verdediging spelen. "Op welke positie ik me het beste voel, is een vraag die vaak terugkeert. Ik ben voornamelijk opgeleid als verdediger. Bij STVV speelde ik vorig seizoen dan weer meer op het middenveld. Ik voel me op beide posities comfortabel, al is een vaste positie wel bevorderlijk om automatismen te kweken."

KV Mechelen speelt vrijdagavond haar laatste partij van dit kalenderjaar. In eigen huis is Cercle Brugge dan de tegenstander.