Genk haalt opgelucht adem en knikkert strijdend Anderlecht uit de Beker van België

21-12-2022 22:41 Laatste update: 23:20
127

De eerste negentig minuten in KRC Genk - RSC Anderlecht hebben nog niet voor een winnaar kunnen zorgen. Beide ploegen zorgden voor een leuke partij, maar vonden de weg naar doel niet. Het bleef 0-0, waardoor verlengingen over de winnaar moeten beslissen.

De wedstrijd begon met twee ploegen die voor de aanval gingen en er een leuk schouwspel van maakten. De eerste kans was via Zeno Debast voor RSC Anderlecht, terwijl ook Genk doelman Hendrik Van Crombrugge meermaals opzocht.

Nieuwe coach Riemer leek alvast wel voor meer agressiviteit gezorgd te hebben bij Anderlecht. De Brusselaars probeerden het de thuisploeg zo moeilijk mogelijk te maken om tot voetballen te komen en wist meermaals de bal snel te heroveren. In balbezit waren de Brusselaars echter te slordig om ook grote kansen bij elkaar te voetballen.

Genk kwam ook steeds beter in de partij en was via Paul Onuachu meermaals gevaarlijk. De beste kans was uiteindelijk voor Mike Trésor. Hij wist op het half uur een enorme mogelijkheid niet in doel te plaatsen.

Aan de overzijde kreeg ook paars-wit een goede mogelijkheid en schreeuwde Lior Refaelov moord en brand om hands van Angelo Preciado. Scheidsrechter Nathan Verboomen zag er geen hands in door het gebrek aan een VAR kon er niet worden ingegrepen. 0-0 bij de rust.

De beginfase in de tweede helft was aanvankelijk helemaal voor Genk, dat via Paul Onuachu ook tot scoren kwam. De boomlange spits stond echter buitenspel en de Nigeriaan zag zijn doelpunt afgekeurd worden. Het schrikte Anderlecht, waarna de Brusselaars zich toch weer in de wedstrijd wisten te knokken.

Aan de overzijde kreeg ook Murillo een uitstekende mogelijkheid om Anderlecht op voorsprong te brengen. Hij zag zijn poging door een redding van Vandevoordt en de paal uiteindelijk toch niet in doel belanden. De beste kansen waren inmiddels ook voor paars-wit, maar de doelpunten bleven uit. Met nog een kwartier te gaan bleef het wachten wie zich zou kunnen verzekeren van de volgende ronde.

Beide ploegen probeerden uiteindelijk nog dat ene gaatje te vinden en dat belangrijke doelpunt te scoren, maar vonden de weg naar doel niet. Het bleef 0-0 in de reguliere speeltijd en verlengingen moesten voor een winnaar zorgen.

De eerste verlenging was amper vijf minuten bezig of Samatta werd de diepte ingestuurd. De aanvaller liet de bal lopen voor Paintsil. Dat bleef geen slechte keuze, want Paintsil stormde door en verschalkte Van Crombrugge met een knal in de korte hoek.

Na de 1-0 probeerde Anderlecht nog iets terug te doen, maar het geraakte nog amper aan het doel van Vandevoordt. In de absolute slotfase stuitte Ashimeru op de doelman van Genk. Enkele tellen later klonk het laatste fluitsignaal en haalde Genk opgelucht adem. Verder dan lof kwam de ploeg van Riemer uiteindelijk niet. Ook dit seizoen zal Anderlecht de Beker van België niet winnen.