OFFICIEEL: Benzema stopt bij Frankrijk: 'Mijn verhaal is geschreven'

OFFICIEEL: Benzema stopt bij Frankrijk: 'Mijn verhaal is geschreven'

19-12-2022 16:01
4

Karim Benzema stopt per direct als international van Frankrijk. De 35-jarige spits heeft zijn besluit daags na de verloren WK-finale tegen Argentinië bekendgemaakt.

Benzema haakte kort voor het eindtoernooi in Qatar af vanwege blessureleed, maar bondscoach Didier Deschamps riep geen vervanger op en hij bleef op de spelerslijst staan. In aanloop naar de eindstrijd werd de Ballon d'Or-winnaar dan ook getipt als 'geheim wapen'. Op vragen daarover zat Deschamps echter niet te wachten en dat zou Benzema niet lekker zitten. 

Nu vindt Benzema het definitief welletjes, laat hij weten. 'Ik heb de moeite genomen en de fouten gemaakt die nodig waren om te zijn waar ik nu ben. Daar ben ik trots op. Ik heb mijn verhaal geschreven en het onze eindigt hier', schrijft hij op sociale media. 

Benzema maakte in 2007 zijn debuut voor Frankrijk en speelde in totaal 97 interlands voor de nationale ploeg. Daarin wist hij 37 keer wist te scoren. De Real Madrid-ster ontbrak liefst zes jaar bij Les Bleus vanwege een afpersingszaak. Hij miste daardoor onder meer het gewonnen WK in 2018. In aanloop naar het EK van ruim een jaar geleden maakte hij zijn rentree.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie