UPDATE: Vinicius (ex-KV Mechelen) komt met videoboodschap voor fans na oefenmatch

UPDATE: Vinicius (ex-KV Mechelen) komt met videoboodschap voor fans na oefenmatch

14-12-2022 15:11 Laatste update: 19:30

KV Mechelen heeft een week voor haar achtste finale in de Croky Cup nog een laatste oefenwedstrijd afgewerkt. Op haar winterstage gaf het Espanyol partij, een duel dat onbeslist zou eindigen: 1-1. In het slot kon Yonas Malede een achterstand nog ombuigen.

Steven Defour stuurde een valabel basiselftal de wei in en dat zou Espanyol ook ondervinden. De Mechelaars kwamen vaak aan de bal, liet die ook vlot rondgaan en dwongen op tijd en stond een leuke mogelijkheid af. De beste viel ongetwijfeld voor de voeten van Rob Schoofs. De linkspoot dacht de doelman van Espanyol te verrassen met een lobje, maar dat eindigde ongelukkig op de dwarsligger. Zo stond de brilscore bij rust nog steeds op het bord.

De tweede helft begon evenwichtig, maar nog voor het eerste kwartier verstreken was, klommen de Spanjaarden wel op voorsprong. Een vrije trap vanaan de zijkant ging (te) eenvoudig binnen. Nadien gooide Defour enkele jongelingen in de strijd. Die hadden het in eerste instantie niet gemakkelijk om het tempo van Espanyol op te pikken, maar in het slotkwartier lukte dat toch nog. Mét gunstig gevolg: nadat de Spaanse doelman belofte Frederic Soelle Soelle onderuitmaaide, kon Malede vanop de stip voor 1-1 zorgen. Dat werd ook de eindstand.

De prestatie tegen Espanyol, dat in het dagelijkse leven in La Liga aantreedt, zal de Mechelse burger moed geven voor het vervolg van het seizoen. Komende dinsdag vliegen Defour en co er opnieuw in. Dan wacht met het bekerduel tegen RFC Seraing meteen een belangrijke opdracht.

Update: Bij Espanyol speelt met Vinicius een ex-speler van KV Mechelen. En die had na afloop van de oefenwedstrijd nog een mooie boodschap voor de Malinwa fans.