Toekomst voor Esposito na Anderlecht: 'Lecce praat met Inter over deal'

Toekomst voor Esposito na Anderlecht: 'Lecce praat met Inter over deal'

04-12-2022 10:45
1

Het verhaal van Sebastiano Esposito bij RSC Anderlecht is voorbij. De Italiaan keerde al terug naar zijn geboorteland en kan mogelijk na het WK terug aan de slag in de Serie A. Onder meer U.S. Lecce wil de spits van Inter in huis halen.

De doortocht van Esposito bij Anderlecht is er eentje om snel te vergeten. De Italiaanse aanvaller had naast het veld een goede band met Fabio Silva, maar maakte op het veld weinig indruk. Voor Anderlecht scoorde hij slechts 2 keer in 21 optredens.

Vlak voor de WK-break vloog Esposito zonder toestemming van tussenpaus Robin Veldman terug naar Italië. Zo werd het duidelijk dat de aanvaller geen toekomst meer had in het Lotto Park. Zonder Esposito vertrok Anderlecht op stage.

Ondanks de mindere periode bij Anderlecht klinkt het in Italië dat nog heel wat clubs uit de Serie A en Serie B Esposito willen inlijven. Inter zou op dit moment de juiste partij zoeken. Volgens Marco Barzaghi lijkt Lecce een reële optie.

Lecce staat momenteel zestiende in de Serie A, dus vlak boven de degradatiestreep. Sportdirecteur Pantaleo Corvino zou al met de mensen van Inter aan tafel hebben gezeten om te spreken over een huurdeal. Na een huurperiode zou Lecce Esposito definitief kunnen overnemen voor 5,5 miljoen euro. Inter heeft dan weer de optie om Esposito terug te kopen voor 6,5 miljoen euro.