Onana na vroege wissel Rode Duivels: Jammer omdat ik vaak met gele kaart speel

Onana na vroege wissel Rode Duivels: "Jammer omdat ik vaak met gele kaart speel"

28-11-2022 10:12
23

De middenvelder van de Rode Duivels kreeg tegen Marokko zijn tweede gele kaart in twee wedstrijden en is dus geschorst voor de wedstrijd tegen Kroatië. Amadou Onana zal gemist worden op het middenveld. Dat zagen we ook al na zijn verrassende wissel.

Onana was tegen Marokko net zo enthousiast als tegen Canada. De duels leken steeds gewonnen te worden door de atleet op het middenveld en ook zijn verticale passing deed de Duivels zichtbaar deugd. Het probleem was dat hij na een half uur een geel karton toegeschoven kreeg. Martinez greep later in, en wisselde de middenvelder van Everton. "Deze kaart kwam erg vroeg," legde hij uit. "Ik moet me bijna verontschuldigen dat ik lang en slungelig ben en lange armen heb." 

Hij betreurde ook dat de scheidsrechter de Marokkanen milder behandelde. "Eden werd 1000 keer neergemaaid maar ze kregen niets als kaart" Onana werd uiteindelijk op het uur gewisseld. "Ik wilde nog steeds spelen, omdat ik me goed voelde”, klonk het bij Onana.

“Ik heb in mijn carrière al vaak met een gele kaart gespeeld," aldus Onana. De middenvelder werd in heel zijn carrière slechts twee keer uit het veld werd gestuurd. "Dit zijn de keuzes van de coach en ik neem het hem niet kwalijk”, besluit Onana.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie